Ga terug   GVkidsgames.nl > GVKidsgames reviews > Computerspeelgoed

Mededelingen

Computerspeelgoed Speelgoed gebaseerd op computers en/of electronica.

Antwoord
 
Discussietools
  #1  
Oud 13 september 2007, 22:34
PatrickR PatrickR is offline
GVKids expert
 
Geregistreerd: 30 april 2004
Berichten: 287
REVIEW: Genius TV Progress (VTech)


SPECIFICATIES VAN DIT SPEL
Platforms:Genius TV
Uitgever:VTech
Doelgroep:Jongens en meisjes vanaf 6-10 jaar
Type:Educatieve TV computer
Schermtekst/Spraak/Handleiding: NL/NL/NL
Meer info: VTech GeniusTV website
Rapportcijfer:7,5


De Genius TV Progress is een soort PC die je op je TV aansluit en waar je kind maar liefst meer dan 40 verschillende educatieve activiteiten op kan doen! Laat het aan GVKids over om dat eens flink voor jullie uit te testen. Is dit echt een handige aanwinst voor je kids?


Aan de slag
Uitpakken en aansluiten is een eitje. Je stopt drie dikke staafbatterijen (meegeleverd) onderin het apparaat. Daarnaast breng je 2 meegeleverde penlights aan in het toetsenbord. Dan sluit je de muis aan op het toetsenbord met een snoer (maar de combi is nog steeds draadloos) en je plugt het apparaat in op de tulp of SCARTingang op je TV. Bovenin zit een compartiment met daarin de 4 cassettes:
-Taal Spellen
-Wetenschap en Natuur
-Ontdek de Wereld
-Reken reis

Je stopt een cassette in de sleuf, zet de Genius en je TV aan en spelen maar!Persoonlijk profiel
Als eerste kun je profielen aanmaken, met de naam en adres van het kind. Ook kan ingesteld worden of je gemakkelijk of steeds moelijker wilt spelen. Ook de opmaak van het scherm, gevoeligheid van de muis en het geluid zijn instelbaar. Net een echte PC! Je klikt met de muis op de juiste onderdelen en er zijn ook bevestigingsknoppen. Net als in Windows op de PC kun je rechtsboven een scherm dichtklikken of hulp krijgen via het [?]. Het verschil met een PC is dat er continu een muziekje speelt en dat het systeem tegen je praat. “Ben je er nog?”

Algemene activiteiten
Los van de spelcassettes kun je op de Genuis TV een aantal algemene activiteiten doen. Zo is er een Schrijfblok (een simpele tekstverwerker, waarbij je zelfs bestanden kan opslaan), een rekenmachine, een fotogalerij met educatieve plaatjes (een soort encyclopedie). In typeles stijgen er letters op als een soort vuurwerk die je kind op tijd moet indrukken. Zo kun je een score halen en leert je kind tegelijk de plaats van de letters op het toetsenbord!


Tenslotte is er een voortgangsrapport. Als je daarop klikt krijg je per type spelletje te zien hoe goed je gescoord hebt. Bovenin het scherm loopt continu een hulptekst mee en ook is er gesproken tekst die helpt.

Ingebouwde spellen
Ook zonder een spelcassette kun je al een viertal spelletjes spelen: In muzieknoten stapelen moet je de lengte van een noot samenstellen uit verschillende kleinere noten, een beetje misleidend omdat je door middel van de kleuren denkt dat het tetris is. Dan is er het spel Vlugge Vormen, waarbij je de juiste vormen moet tellen op langsrazende auto’s. In getallenschuiver moet je vogels die cijfers vasthouden van plaats laten wisselen om een som kloppend te maken en in zoek de verschillen moet je met de muis verschillen zoeken in twee gelijkluidende plaatjes.

Het spel speel je vaak tegen de klok. De punten worden bijgehouden in je profiel en als je het goed doet ga je een niveau hoger spelen. Zo moet je in de typeles geen letters maar woorden gaan typen.

Qua beeld en geluid lijkt het wel heel erg op de V.Smile, wat ons deed vermoeden dat onderhuids dezelfde techniek wordt gebruikt.


Taal spellen
Het erin stoppen van de spelcassette is wat lastig. Voor de lezer als tip: het label aan de linkerkant en durf een beetje door te drukken. Met een spelcassette in de sleuf is het icoon rechtsonder actief en kun je als je daarop klikt kiezen uit maar liefst 8 taalspellen. Hieronder bijvoorbeeld een Engelse les (klik op een Nederlands woord en je ziet een plaatje, het bijbehorende Engelse woord en een stem die het Engels uitspreekt). Daarnaast een Engelse Quiz, Letterschuiver, Synoniemen en Antoniemen (tegengestelde woorden), Letters Lanceren (vul de ontbrekende letter in), Begrijpend lezen en een hele leuke: Woord Zoeker, waarbij je aanwijzingen krijgt om een woord te raden. Allemaal V.Smile achtige spellen die nu met een toetsenbord en muis gespeeld kunnen worden.

Zodra er een cassette in de computer zit, kunnen ook van die spellen de topscores (voortgangsrapport) worden opgevraagd. We sommen nog even een aantal van de belangrijkste mogelijkheden van de overige cassettes op:

Reken Reis
Het thema van deze cassette is duidelijk. Hier tref je spellen aan als Vormenkennis (‘hoeveel hoeken heeft een kubus’), Even en Oneven weg, Maateenheden, Optellen, Rekenen, Cijferpuzzel en Vormen Puzzel.

Naast rekenen gaat het dus ook om vormen, herkennen van even/oneven en puzzelen. Mijn favorieten zijn de Vormen puzzel, een soort mini-sudoku maar dan met vormen voor de kids, en Optellen, waarbij je een Tetris blokjes moet stapelen om opgeteld een getal te halen. Een leerzame cassette!


Wetenschap en natuur
Dit is een ander type casette: in Grootste Uitvindingen krijg je een plaatje en allerlei informatietekst over bepaalde uitvindingen zoals glas of een wiel. Helaas zijn er maar 13 onderwerpen! Het zelfde principe geldt voor Dierenwereld en de Mens, waarbij je allerlei wetenswaardigheden over dieren respectievelijk de mens te weten komt. Tenslotte is er Wetenschap, met allerlei weetjes over bijvoorbeeld “wat is massa” of “thermometer”. Bij ieder van de 4 onderwerpen kun je tevens kiezen voor een quiz over de onderwerpen, met meerkeuzevragen.

Helaas zijn er weinig onderwerpen (13) per gebied en vind ik de samenhang niet altijd duidelijk aanwezig, de onderwerpen lijken willekeurig gekozen.

Ontdek de Wereld
Deze cassette bevat 4 onderwerpen en bijbehorende quizzen: Ruimte verkenning, Geheimen der Aarde, Wereldwonderen en Oceaanverkenning. Ook hier geldt: slechts 13 onderwerpen per aandachtsgebied en weinig tekst en beeldmateriaal.

Conclusie
VTech zet wederom in de basis een heel leuk en educatief product op de markt. Zie het als de eerste PC voor je kind, maar dan zonder de gevaren van internet. Het product is gebruiksvriendelijk, volledig Nederlandstalig en zeer educatief. Je krijgt veel waar voor je geld met maar liefst 41 activiteiten en spelletjes!

Enkele minpuntjes zijn er ook, zoals de beperkte reikwijdte van het draadloze toetsenbord (combineer dat met het feit dat veel mensen geen handige plek voor een toetsenbord vlak bij hun TV hebben), de magere beeldkwaliteit, het feit dat er geen nieuwe cassettes bijkomen en het ontbreken van een adapter. Net geen topper dus maar wel een apparaat dat we iedereen kunnen aanraden die educatief spelplezier hoog in het vaandel heeft staan en niet teveel verwacht van de wetenschapscassettes! Kijk ook eens het filmpje hieronder.

Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Aan

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
REVIEW: Reader Notebook (Vtech) Inge Mijvis Computerspeelgoed 0 27 april 2007 16:36
REVIEW: Genius Notebook (Vtech) Inge Mijvis Computerspeelgoed 0 8 april 2007 20:23
Nieuws dit seizoen van Vtech PatrickR Nieuws 0 31 maart 2007 11:39
kan je hier geen spellen kopen voor de vtech smile? mousie Help! Ik zit vast. 1 5 januari 2007 14:48
V.Flash: de nieuwe spelcomputer van Vtech? PatrickR Nieuws 0 12 december 2006 00:53


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:28.


Powered by vBulletin Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.